oferte de cazare la munte in statiunile sinaia busteni azuga predeal
Cazare Valea Prahovei, Oferte Craciun 2017 Valea Prahovei, Oferte Revelion 2018 Valea Prahovei, Apartamente Sinaia, Apartamente Busteni, Oferte Cazare, Oferte Revelion 2018, O saptamana la Munte, Apartamente Azuga, Team-Building, Oferte Cazare Pasti, Oferte Cazare Ieftina, Cazare la Munte, Apartamente Predeal, Apartamente in Regim Hotelier, Inchirieri apartamente Sinaia, Tabere Valea Prahovei, Oferte Valea Prahovei, Valea Prahovei, Cazare Sinaia, Cazare Busteni, Cazare Azuga, Cazare Predeal, Cazare Bran, Inchirieri Valea Prahovei, Oferte Tabere 2017 Valea Prahovei, Hoteluri Valea Prahovei, Tabere Sinaia, Tabere Busteni, Tabere Azuga, Tabere Predeal, Tabere Bran, Cazare Apartamente Sinaia, Cazare Apartamente Busteni

Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri - Predeal (Informatii GENERALE si CAZARE in Predeal)

Informatii GENERALE despre ORASUL Predeal
Cazare vile si pensiuni in Predeal
Partia de schi din predeal

Cazare Predeal rezervari vile particulare cabane si hoteluri Predeal, oras in centrul Romaniei (in judetul Prahova), situat pe raul Prahova, la poalele Muntilor Bucegi (Carpatii Meridionali), la o altitudine ce variaaza intre 798 si 971 m, la 62 de km spre NV de Ploiesti (resedinta judetului Prahova) si la 121 de km de Bucuresti; populatie 15730 locuitori (la 1 iulie 1991). Gara.


Informatii GENERALE despre ORASUL Predeal
Cazare vile si pensiuni in Predeal

Cazare Predeal rezervari vile particulare cabane si hoteluri - Cadrul natural - depresiune bine adapostita de muntii Bucegi, Baiu, Piatra Mare si Postavarul - se dovedeste a fi foarte benefic pentru oras. Temperatura medie este de 14 C in timpul verii si -5 C pe timpul iernii.

Furtunile de zapada sunt o raritate in aceste locuri dar stratul de zapada poate atinge cativa metri si poate dura mai mult de 100 zile ceea ce este ideal pentru sporturile de iarna.


Gara din predeal iarna

Cazare Predeal rezervari vile particulare cabane si hoteluri - Conditiile particulare (bioclimatul, aerul curat, concentratia mare de ozon) impreuna cu facilitatile care se gasesc aici plaseaza orasul Predeal printre cele mai importante statiuni din Romania. Pe langa ceea ce orasul Predeal ofera, reprezinta un punct ideal de plecare pentru excursiile in muntii inconjuratori si catre numeroase cabane usor de gasit.Gara orasului Predeal Vara cabanaISTORICUL Orasului PREDEAL
Cazare vile si pensiuni in Predeal

Cazare Predeal rezervari vile particulare cabane si hoteluri Pe urmele trecutului orasului Predeal


Cazare Predeal rezervari vile particulare cabane si hoteluri
- Urmele istorice ale acestei asezari sunt pe cat de sporadice, pe atat de indepartate in timp. Ca a existat aici o straveche asezare preistorica nu poate fi negat, desi s-au facut mai putine lucrari arheologice decat in alte zone istorice. Putinele sapaturi au confirmat la sfarsitul veacului trecut existenta, in zona Predealului, a unui depozit de bronz datand din neolitic (1200-800 i.H), compus din coliere masive, o sabie frumos mestesugita si un topor cu tortita si gura imbucatoare.

Cazare Predeal rezervari vile particulare cabane si hoteluri - Coincidenta acestui depozit cu cel descoperit la Predeal (unde s-au aflat intre altele 26 de topoare din bronz) permite sa credem ca aceasta zona a Vaii Prahovei era populata in neolitic. Absenta urmelor de arheologie romana presupune ca legiunile romane, speriate de Defileul de la posada, au ocolit zona, preferand Valea Teleajenului si pasul de la Tabla Butii, in trecerea lor spre Transilvania.

Gara din Predeal pentru Cazare vile hoteluri

Cazare Predeal rezervari vile particulare cabane si hoteluri - Numele asezarii a starnit interes pentru mai multi experti, majoritatea ramanand la concluzia ca este o numire latina, traducand termenul latin "Pre Deal" prin "mai sus decat dealul", "in fata dealului" sau "mosie dependenta". Dupa cum se stie localitati cu acest toponim sunt numeroase: "Predeal" in Plaiul Teleajenului, "Predeal ul" la Bran si "Predelus" in partile Bratocei.

Cazare Predeal rezervari vile particulare cabane si hoteluri - Soseluirea drumului Ploiesti-Predeal in anul 1846 a contribuit la popularea, mai ales cu graniceri si vamesi, in special a zonei de nord a schitului (fondat in anul 1774). Intrand in circuitul de interes national, orasul Predeal creeaza la 1870, intr-un local situat la raspantia drumului Joita, primul oficiu postal, la numai 16 ani dupa ce s-au introdus marcile postale pentru francarea corespondentei.

Cazare Predeal rezervari vile particulare cabane si hoteluri - Darea in folosinta a caii ferate Ploiesti-Predeal, in 1879, si construirea statiei de calatori aduce Predealului mult mai mare prestigiu. Noua impropietarire din 1881 duce la sporirea numarului de gospodarii, populandu-se mai ales zona de nord a orasului Predeal, la Malul Ursului, apoi catre Valea Joitei, poalele Clabucetului Taurului, Susaiului si Cioplei cu pante mai insorite. Data de 10 iunie 1879 marcheaza aparitia primei masini cu aburi care a circulat intre Predeal si Predeal.

Cazare Predeal rezervari vile particulare cabane si hoteluri - Pana la 1864 orasul Predeal facea parte din comuna Podul Neagului, care cuprindea toate asezarile de pe valea superioara a Prahovei, cu resedinta la Podul Neagului, langa Comarnic, pana in 1833 cand s-a mutat la Busteni. La acest an Posada si Podul Neagului se desprind de comuna si se alipesc la Comarnic. La 1880 Predeal, numita pana la 1874 "Podul Neagului" si unita cu Posada, Comarnic, devine comuna. Predealul, Azuga, Busteni si Poiana Tapului se desprind de aceasta si formeaza o singura comuna sub numele de Predeal, la 7 mai 1885, acoperind astfel o zona de cca. 22 kilometri, pana la apa Pelesului, din varful Bucegiului, pana la varful Unghiei si a sirului de munti din partile Doftanei.

Cazare Predeal rezervari vile particulare cabane si hoteluri - In anul 1908 localitatile Predeal si Azuga se desprind de Busteni si Poiana Tapului pentru ca la 20 mai 1912 sa se semneze actul de nastere al comunei autonome Predeal, primind independenta administrativa.


Rute de ACCES in PREDEAL
Cazare vile si pensiuni in Predeal

Cazare Predeal rezervari vile particulare cabane si hoteluri Cum puteti ajunge in Predeal

Cu ajutorul trenului ori pe Drumul National 1 (DN1 - E15) la 142 Km de Bucuresti si 25 Km de Brasov.

Este orasul situat la cea mai mare altitudine din Romania (1100m) intre doua mari izvoare, Prahova la sud si Timis la Nord. Cunoscut ca oras statiune, orasul ofera privelisti incantatoare si este recomandat pentru recreare si perioade de convalescenta.

Rute de acces Predeal

Posibilitatile extinse pentru excursii, schi, cazare, distractie au plasat statiunea in reteaua turistica internationala.


Institurii PUBLICE pentru Orasu PREDEAL
Cazare vile si pensiuni in Predeal

Statiune Predeal dispune de cateva importante institutii publice precum:Cazare Predeal rezervari vile particulare cabane si hoteluri - Consiliul Local Predeal pe
B-dul. Mihail Saulescu 117 -
Telefon +40-268-456237

Cazare


Cazare Predeal rezervari vile particulare cabane si hoteluri - Centrul de Informare si Promovare a Turismului Predeal pe
Str. Intrarea Garii 1
- Telefon +40-268-455330

Predeal


Cazare Predeal rezervari vile particulare cabane si hoteluri - Politia Predeal pe Str. Panduri - Telefon +40-268-456119

Orasul predeal vile pensiuni cabane hotel


Cazare Predeal rezervari vile particulare cabane si hoteluri - Ambulanta Predeal - Telefon +40-268-456313

Tarife de cazare vile hoteluri pensiune


Cazare Predeal rezervari vile particulare cabane si hoteluri - Pompieri Predeal - Telefon +40-268-456212

Cazare in statiunea PREDEAL


Cazare Predeal rezervari vile particulare cabane si hoteluri - Salvamont Predeal
Telefon +40-268-455413


Copyright 2006 Mervani GROUP ROMANIA.
Design by MERVANI MEDIA
Vizitati Site-ul Mervani.ro RADIO MIX MONTAN - SINAIA 104,7 FM