oferte de cazare la munte in statiunile sinaia busteni azuga predeal
Cazare Valea Prahovei, Oferte Craciun 2017 Valea Prahovei, Oferte Revelion 2018 Valea Prahovei, Apartamente Sinaia, Apartamente Busteni, Oferte Cazare, Oferte Revelion 2018, O saptamana la Munte, Apartamente Azuga, Team-Building, Oferte Cazare Pasti, Oferte Cazare Ieftina, Cazare la Munte, Apartamente Predeal, Apartamente in Regim Hotelier, Inchirieri apartamente Sinaia, Tabere Valea Prahovei, Oferte Valea Prahovei, Valea Prahovei, Cazare Sinaia, Cazare Busteni, Cazare Azuga, Cazare Predeal, Cazare Bran, Inchirieri Valea Prahovei, Oferte Tabere 2017 Valea Prahovei, Hoteluri Valea Prahovei, Tabere Sinaia, Tabere Busteni, Tabere Azuga, Tabere Predeal, Tabere Bran, Cazare Apartamente Sinaia, Cazare Apartamente Busteni

Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri - Sinaia (Informatii GENERALE si CAZARE in Sinaia)

Informatii GENERALE despre ORASUL SINAIA
Cazare vile si pensiuni in sinaia

Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri SINAIA, oras in centrul Romaniei (in judetul Prahova), situat pe raul Prahova, la poalele Muntilor Bucegi (Carpatii Meridionali), la o altitudine ce variaaza intre 798 si 971 m, la 62 de km spre NV de Ploiesti (resedinta judetului Prahova) si la 121 de km de Bucuresti. Populatie 15730 locuitori (la 1 iulie 1991). Gara.

Cazino sinaia, pelesi pelisor

telecabina sinaia peisaje turistice
Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri Sinaia este una din cele mai importante statiuni de odihna din tara, furnizand cele mai bune conditii de petrecere a timpului liber dar si de tratament, in toate anotimpurile anului, pentru oameni de toate varstele. Are un climat subalpin, cu veri racoroase (media lunii iulie este de 14-16C) si cu ierni nu foarte friguroase pentru o statiune montana (media lunii ianuarie este de -3,5C). Temperatura medie anuala este in jur de 6,5C iar media precipitatiilor 800-1000 mm anual. Stratul de zapada cazut iarna persista de la sfasitul lui septembrie pana la sfarsitul lui martie.


Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri Bucurandu-se de excelenti factori de cura (tonic-stimulanti), clima caracterizata de o presiune atmosferica scazuta - 67 mm coloana de mercur, cu o atmosfera puternic ionizata, cu un aer curat, fara praf si alti agenti alergici, bogat in ozon, cu numeroase izvoare cu ape minerale sufuroase, bicarbonate, calcice, cu magneziu, cu oligominerale, statiunea Sinaia, numita si "Perla Carpatilor", furnizeaza conditii excelente de tratament a neuroasteniei, a tulburarilor aparatului digestiv (in gastritele cronice hipoacide), a tulburarilor hepatobiliare (dischinezie biliara, colecistita cronica, sechele dupa operatii pe ficat), endocrine (hipertiroidism benign si boala lui Basedow, dupa tratament endocrinologic), respiratorii (nevroze respiratorii) si alte tulburari, dar si pentru odihna si recuperare a potentialului de munca.
cazinoul Sinaia
Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri Cei interesati de tratamente pot suna la Policlinica din statiune pentru a pune intrebari despre serviciile oferite de personalul medical specializat de la hotelul Paltinis, inzestrat cu aparatura pentru aerosoli si inhalatii, electro, hidrotermo si kinetoterapie, sali pentru gimnastica medicala si izvoare cu ape minerale pentru cyre interne.

Hotel Montana
Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri Sinaia ofera locuri de cazare in hoteluri ultramoderne (Alpin, Palace, Sinaia, New Montana, Paltinis, Cota 1400, etc.), in multe vile confortabile, in case private, hanuri si popasuri turistice, cabane. Pentru amatorii sporturilor de iarna exista o partie de bob (1500 m lungime, 13 curbe si 132 m diferenta de altitudine), multe partii de schi cu grade diferite de dificultate, partii de sanie, telecabina, telescaun, teleschi. Pentru inotatori si iubitorii de sauna exista bazine la hotelurile Montana si Sinaia. Multe terenuri de sport si sali pentru cinema si alte spectacole.

Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri Inainte de cel de-al doilea razboi mondial, Sinaia reprezenta locul de petrecere al verii pentru aristocratia romaneasca. Primul loc ce merita vizitat in statiunea Sinaia este Manastirea Sinaia.
Manastirea Sinaia

Castelul peles

Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri Urmatorul popas in statiune puteti sa-l faceti la palatul Peles. Acesta este unul din cele mai bine conservate palate regale din Europa. El a servit ca resedinta de vara pentru primul rege Hohenzollern al Romaniei, Carol I. Construit in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, cladirea este incercarea regelui de a imita stilul din tara lui natala, creeand un ansamblu bavarian in muntii din Romania. Palatul este bogat ornamentat atat in interior cat si in exterior cu complicate sculpturi in lemn si picturi reprezentand scene din operele lui Wagner. Un ghid in engleza este disponibil la cerere.

Castelul peles si pelisor
Frontal view
saon din castelul peles
The Dining Room
semineu camera din peles
View from the interior

Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri Pelisor este situat chiar langa Palatul Peles. Acesta a fost resedinta de vara a celui de-al doilea rege din dinastia Hohenzollern, Ferdinand. Nu la fel de mare ca Palatul Peles, Pelisor ofera mai mult comfort. Un ghid in engleza este de asemenea disponibil. Dincolo de Pelisor se afla un alt palat construit mai tarziu de dictatorul Ceausescu. Este construit in stil spaniol si a fost ridicat din dorinta dictatorului de a se plasa deasupra familiei regale. Nu este posibil sa se efectueze o vizita in acest palat, dar este interesant sa-l privesti si sa urci apoi pe o carare de munte ce pleaca chiar de aici (a fost creata ca un drum particular pentru Ceausescu).
stil germano-dalubiano-pontic

zapada si schi sinaia
Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri In centrul statiunii Sinaia, la sud de hotel Montana, se afla telefericul. Aici, de la 9 la 16 in fiecare zi, puteti sa porniti intr-o calatorie cu telefericul pana in varful muntelui. Odata ajunsi aici puteti admira intreaga panorama. Pentru a cobori puteti sa luati iar telecabina sau sa urmati un traseu marcat ce dureaza aproximativ doua ore. Posibilitati de calatorii la cabanele din Muntii Bucegi (Cota 1500, Varful cu dor - la 2000 de m altitudine, Cuibul Dorului - 1200 m, Babele - 2206 m, Omu - 2505 m, Padina 1525 m, Piatra Ars - 1950 m, Pestera - 1600 m, Piscul Cainelui - 950 m, etc.). Monumente istorice: Manastirea Sinaia, intemeiata intre 1690 - 1695 de Spatarul Mihail Cantacuzino; Castelul Peles, construit intre 1875 - 1883 in stil german renascentist, cu elemente gotice.

Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri Cazare si masa

Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri Furnica. Cu o asezare care-l dezavantajeaza in aparenta acest hotel este inconjurat de vile care au apartinut candva aristocratiei romanesti si se afla la scurta distanta de principalele atractii turistice. Hotelul este curat si comfortabil. Restaurantul va ofera posibilitatea de a gusta din felurile de mancare specific romanesti.
Hotel Palace este situat in centrul statiunii Sinaia.

Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri Economat. Acest hotel a fost construit in acelasi stil bavarez ca si Palatul Peles. Inconjurat de munti, el este foarte simplu, comforatbil, si localizat ideal.

SINAIA (English)

Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri SINAIA, town in SE central Romania (Prahova county), situated upstream the river Prahova, at the foot of the Bucegi Mountains (Southern Carpathians), elevation 798-971 m, 62 km NW of Ploiesti and 121 km (79 mi) NW of Romania's capital (Bucharest); population 15,730 (July 1, 1991). Railway station.

Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri Sinaia is one of the most important resorts of the country, providing the best conditions for holidays and treatment, in all seasons, to people of all ages. It has a sub-Alpine montane-corridor climate with cool summers (July average temperature 14-16C) and winters that are not too cold due to the mountains sheltering the resort (January average temperature -3.5C). The annual average temperature is of about 6.5C and the precipitation averages 800 - 1,000 mm annualy. In winter there is pleanty of snow, the snow blanket persisting from the end of September till the end of March.

Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri Boasting excellent natural cure factors (tonic-stimulant) climate characterized by low atmospheric pressure - 687 mm mercury column, and a marked ionization of the atmosphere, clean air free of dust and allergens, rich in ozone, sulphurous, bicarbonated, calcic, magnesian, oligomineral waters), the resort of Sinaia, styled "The Pearl of the Carpathians", provides excellent conditions for the treatment of asthenic neurosis, disorders of the alimentary canal (chronic hypoacid gastritis), hepatobiliary (chronic cholecystitis, sequelae after operations on the liver), endocrine (benign hyperthyroidism and Basedow's disease, after endocrinological treatment), respiratory (respiratory neurosis) and other diseases, as well as for rest and recovery of work potential.

Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri People interested in such treatments can call at the Polyclinic in the resort of ask for the services offered by specialized medical staff at the Paltinis Hotel which is endowed with facilities for aerosols and inhalations, electro-hydrotermo-kinetotherapy, medical gyms and fountains for internal cures of mineral water, etc.

Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri Sinaia has scores of ultramodern hotels (Alpin, Palace, Sinaia, New Montana, Paltinis, Cota 1400, etc.), many comfortable villas, private homes that offer accomodation to tourists, inns and touristic stopover places, chalets. For amateurs of winter sports there are a bobsledding run (1,500 m long, with 13 turns and a 132 m elevation difference), many hiking areas of various difficulty degrees, sledding runs, ropeways (cab, rope chair, skilift, babylift); for swimmers (and sauna fans) there are pools at the New Montana and Sinaia hotels. Many sportsgrounds and theatres for films and other shows.

Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri Just up the hill from Sinaia Monastery is Peles Palace. This is one of the best-preserved royal palaces in Europe. It served as the summer residence of the first Hohenzollern king of Romania, Carol I. Built in the latter half of the 19th century, it was the king's attempt to imitate the styles of his former homeland, creating a Bavarian setting in the mountains of Romania. The palace is ornately decorated, inside and out, with intricate wood carvings and paintings of scens form Wagner operas. Tours in English are available upon request.

Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri The Pelisor lies just above Peles Palace. This was the summer home of the second Hohenzollern king, Ferdinand. Though not as grand as the Peles Palace, Pelisor offered a more comfortable and less formal setting. Tours are available in English.
Beyond the Pelisor lies another palace built by the late dictator Ceausescu. It is Spanish in style and was created as an attempt to place himself above the royal family. It is not possible to tour the palace, but it is interesting to view and then hike the mountain path that begins just beyond, which vas created as a private path for Ceausescu.

Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluriIn the center of Sinaia, just south of the Hotel Montana, is the cable car. Here, from 9 to 16 each day, you may ride a cable car to the top of the mountain. Once there, you can look out over the entire countryside, taking in the grandeur of the Transylvanian Alps. You can take the cable car back down, or it is also possible to hike down the approximately two-hour trail.
Oportunities for trips to the chalets in the Bucegi Mountains (Cota 1500, Virful cu Dor - elevation 2,000 m, Cuibul Dorului - 1,200 m, Babele - 2,206 m, Omu - 2,505 m, Padina - 1,525 m, Piatra Arsa - 1,950 m, Pestera - 1,600 m, Piscul Ciinelui - 950 m, etc).
Historical monuments: the Sinaia Monastery, founded in 1690 - 1695 by Spatharus Mihail Cantacuzino, attached to which there is also a museum of Romanian religious art; the Peles Castle, built over 1875 - 1883 in the style of the German Renaissance, with Gothic elements.

Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluriDining and Lodging

Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri Furnica
. With a location that makes up for a disappointing apearance, this hotel is surrounded by villas that once belonged to the Romanian aristocracy and is just a short walk from the major toursit attractions. The hotel is clean and comfortable. The restaurant provides a good opportunity to sample traditional Romanian dishes like ciorba, a sour soup, fried cheese, and grilled meats.

Cazare Sinaia rezervari vile particulare cabane si hoteluri Economat. This hotel was built in the same Bavarian style as the nearby Peles Palace. Surrouded by mountains, it is very simple, comfortable, and ideally located.

Copyright 2006 Mervani GROUP ROMANIA.
Design by MERVANI MEDIA
Vizitati Site-ul Mervani.ro RADIO MIX MONTAN - SINAIA 104,7 FM