oferte de cazare la munte in statiunile sinaia busteni azuga predeal
Cazare Valea Prahovei, Oferte Craciun 2017 Valea Prahovei, Oferte Revelion 2018 Valea Prahovei, Apartamente Sinaia, Apartamente Busteni, Oferte Cazare, Oferte Revelion 2018, O saptamana la Munte, Apartamente Azuga, Team-Building, Oferte Cazare Pasti, Oferte Cazare Ieftina, Cazare la Munte, Apartamente Predeal, Apartamente in Regim Hotelier, Inchirieri apartamente Sinaia, Tabere Valea Prahovei, Oferte Valea Prahovei, Valea Prahovei, Cazare Sinaia, Cazare Busteni, Cazare Azuga, Cazare Predeal, Cazare Bran, Inchirieri Valea Prahovei, Oferte Tabere 2017 Valea Prahovei, Hoteluri Valea Prahovei, Tabere Sinaia, Tabere Busteni, Tabere Azuga, Tabere Predeal, Tabere Bran, Cazare Apartamente Sinaia, Cazare Apartamente Busteni


Clima orasului Sinaia: Clima statiunii Sinaia este influentata de pozitia localitatii in cadrul culoarului prahovean, care face ca aici sa se inregistreze o foarte slaba intensitate a curentilor de aer. Iernile sunt lipsite de geruri prea aspre, lunile de vara sunt racoroase, toamnele, lungi si senine, primaverile, relativ blande, toate acestea contribuind ca Sinaia sa fie preferata de numerosi turisti din tara si de peste hotare. In Muntii Bucegi, clima si-a pus puternic amprenta asupra reliefului, influentand aparitia unor forme mai putin intalnite in alte masive (Babele, Sfinxul, Ciupercile). Vantul, asociat cu apa precipitatiilor, a actionat necontenit asupra rocilor, modelandu-le, transformandu-le, mai repede sau mai incet, prin procesele de deflatie si coroziune. Efectele acestor procese se vad peste tot in Bucegi, stancile culmilor Gutan, Tiganesti, Bucsoiu, Caraiman, Costila, Furnica avand numeroasele "fete" slefuite de vint. Temperatura medie anuala, inregistrata la statia meteorologica ce functioneaza la Sinaia, din 1888, este de 6,1 grade celsius, cu medii cuprinse intre -3,9 grade celsius in ianuarie, -3,1 grade celsius in februarie si 15,7 grade celsius in iulie.

Clima orasului Busteni: La fel ca celelalte localitati din culoarul Vaii Prahovei – care, sub raport climatic, este un culoar de dirijare a curentilor vestici – statiunea Busteni beneficiaza de o clima influentata atât de altitudine, cât si de pozitia sa în cadrul Vaii Prahovei, dominata de înaltimi muntoase. Slaba intensitate a curentilor de aer, presiunea atmosferica scazuta, lipsa gerurilor prea aspre, iarna, si racoarea placuta, vara, sunt factori care contribuie ca localitatea sa fie mult solicitata de turisti în toate anotimpurile. Climatul intramontan, specific statiunii, prezinta câteva aspecte cu caracter relativ constant: în luna ianuarie, temperatura medie înregistreaza valori între -4ºC si -5ºC iar în iulie: +15ºC. Au fost însa ani când temperatura minima absoluta a atins valoarea de 33ºC, în timp ce maxima absoluta s-a ridicat la +39,5ºC. Dintre lunile anului, cea mai rece este ianuarie si cea mai calda iulie. Pe masura ce cresc înaltimile, presiunea atmosferica începe sa scada, astfel încât, daca în oras, la altitudinea de 850-900 m, presiunea atmosferica este de 690mm, în schimb la altitudinea de 2500 m, ea înregistreaza valori de aproximativ 560 mm. Lipsa unor surse de poluare si permanenta primenire a aerului, prin schimbul dintre înaltimi si culoar, determina prezenta unei atmosfere curate, transparente. În cadrul statiunii, radiatia solara se manifesta cu intensitate, atât vara cât si iarna, durata medie anuala fiind în jur de 1700 ore. În ce priveste vântul, directia lui dominanta coincide cu axa (N-S) culoarului prahovean si are o frecventa preponderenta din partea nordica. în localitate, intensitatea vântului este moderata, în vreme ce, pe muntii din jurul ei, în Bucegi si Gîrbova, vântul bate destul de puternic aproape tot timpul anului. La Busteni cantitatea anuala medie de precipitatii este de 800 mm, iar numarul zilelor cu solul acoperit de zapada este în medie de 83 fata de 77 la Sinaia si 207 la Omul.

Clima orasului Azuga: Clima este de tip subalpin; temperatura medie anuala a aerului este de cca 5,5 grade C, media de vara fiind de 14,5 grade C iar cea de iarna de -4,7. Cantitatea medie anuala de precipitatii este de 1028 mm; în distributia anuala se constata ca maximul se înregistreaza la sfârsitul primaverii si începutul verii, iar minima, în sezonul rece.

Clima orasului Predeal: Climatul Predealului este submontan, cu aer uscat, ozonat. Bioclimat tonic, stimulator, caracterizat de o presiune atmosferica relative scazuta, aer curat, fara praf sau substante alergene. Atmosfera puternic ionizata si bogata in radiatii ultraviolete.
Copyright � 2006 Mervani GROUP ROMANIA.
Design by MERVANI MEDIA
Imobiliare Valea Prahovei MixMontan